Visie
Architectuur, architecture, interieur, interieurarchitectuur, interior, interiorarchitecture, design, verbouw, herbestemming, groen, c2c, renovatie, nieuwbouw, exterieur, duurzaam, revit, vormgeving, ontwerp, woning, kantoor, boerderij, uitbouw, tuin, meubels, styling, architect,
15462
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15462,page-child,parent-pageid-15342,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Visie

Het vak interieurarchitectuur houdt zich met vele aspecten van het interieur bezig: Kleur, licht (kunstmatig als natuurlijk), vorm en materiaal. Maar hoe eenvoudig dit ook klink, interieurarchitectuur is er vele soorten en maten.

Een interieur is veel meer dan alleen kleuren of meubilair. Met name indelingen, verbindingen, details en architectuur maakt dat een interieur aanvoelt als een maatpak. Of dat nou een woning, kantoor, tuin of ander soortige ruimte is. Interieurarchitectuur brengt een project naar een hoger niveau, waarbij alle stukjes van de puzzel op een natuurlijke manier op hun plek vallen. Een dergelijk, vaak ingrijpend proces, vraagt om een professionele aanpak van iemand met een brede kijk op het vakgebied.

“In sommige gevallen blijft niet meer dan een buitengevel overeind”.

De kern voor een project is de totaalvisie. Alle aspecten die voor een interieur van belang zijn worden hierin meegenomen of afgewogen. Complexe bouwkundige ingrepen behoren indien nodig tot één van de onderdelen. In sommige gevallen blijft als gevolg daarvan niet meer dan een buitengevel overeind.

Interieurarchitectuur gaat dus veel verder dan men in eerste instantie denkt. Het belangrijkste doel is altijd om de plattegrond en de logistiek van de ruimte of gebouw volledig af te stemmen op de wensen van de opdrachtgever en/of gebruikers. Waar leg je welke functie neer. Hoe zijn de zichtlijnen binnen het gebouw, maar ook naar buiten toe. In de ogen van Thijs Bongers kent interieurarchitectuur dan ook maar weinig beperkingen. Dat hij soms op de positie van architect of stylist zit is volgens hem dan ook onvermijdelijk. Dit alles zorgt ervoor dat het meest optimale resultaat wordt behaald.

Elke opdracht vraagt een andere aanpak. Bekijk hier hoe Studio Thijs Bongers uw wens kan verwezenlijken