Verbouwing woning met uitbouw
Architectuur, architecture, interieur, interieurarchitectuur, interior, interiorarchitecture, design, verbouw, herbestemming, groen, c2c, renovatie, nieuwbouw, exterieur, duurzaam, revit, vormgeving, ontwerp, woning, kantoor, boerderij, uitbouw, tuin, meubels, styling, architect,
15875
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15875,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Verbouwing woning met uitbouw

Over dit project

De bewoners van de woning waren op zoek naar wat extra ruimte voor de eethoek. En ook de keuken was inmiddels aan vervanging toe. Met deze punten heeft Sudio Thijs Bongers een aantal studies gemaakt om te kijken hoe deze wensen het beste opgelost konden worden. Naast een aantal varianten die binnen de bestaande bebouwing werden gezocht, zijn er ook varianten ontwerpen waarbij de woning aan de achterzijde met circa 2 meter zou worden uitegbouwd. De ruimtewinst die met deze, relatief beperkte ingreep, werd behaald heeft de opdrachtgevers overtuigd om voor deze optie te kiezen.

 

De woning is aan de achterzijde over de volledige breedte uitgebreid en opgetrokken met donkere bakstenen. De bestaande achterpui met dubbele deuren is hergebruikt. De muur die tussen de bestaande keuken en eetkamer stond is gesloopt waardoor er één grote leefkeuken is ontstaan. De de toegangsdeur te verplaatsen ontstond er extra ruimte voor de ruime keuken.

Daarnaast is er tussen de woonkamer en keuken een mooie ranke stalen glazen pui geplaatst met dubbele deuren. Deze zorgt ervoor de de ruimtes visueel met elkaar verbonden blijven, maar indien gewenst gesloten kunnen worden om geluid tegen te houden.