‘Inbreiding in de kerk’
Architectuur, architecture, interieur, interieurarchitectuur, interior, interiorarchitecture, design, verbouw, herbestemming, groen, c2c, renovatie, nieuwbouw, exterieur, duurzaam, revit, vormgeving, ontwerp, woning, kantoor, boerderij, uitbouw, tuin, meubels, styling, architect,
15621
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15621,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

‘Inbreiding in de kerk’

Woning Ludgerhof

Lichtenvoorde | uitvoering 2016 | 60 m2

Over dit project

De Ludgerkerk in Lichtenvoorde heeft in 2004 een nieuwe bestemming gekregen. In totaal zijn er 16 woningen gerealiseerd naar ontwerp van atelier pro. Voor één van deze woningen heeft Studio Thijs Bongers een ontwerp gemaakt voor een inpandige uitbreiding.

 

De woningen zijn bijzonder van opzet, het bestaat in feite uit 2 beuken. Één beuk van 3 woonlagen waar de woning zich bevind, de andere beuk is een serre van 3 verdiepingen hoog die naar eigen inzicht ingericht kan worden. Hier heerst een tussenklimaat ten opzichte van de rest van de woning. In deze serre hadden de bewoners op de eerste verdieping al een balkon gemaakt aangrenzend aan de woonkamer / keuken.  De wens was om de dit balkon als volwaardige ruimte bij de eerste verdieping te betrekken.

 

Voor deze opgave heeft Studio Thijs Bongers een plan gemaakt waarbij het balkon in oppervlakte word uitgebreid en een nieuwe wand en dak de ruimte thermisch afscheid van de rest van de serre. Door deze uitbreiding heeft de hoofdtrap vanaf de begane grond een nieuwe plek gekregen die middels een bordes aan trap naar de 2e verdieping wordt verbonden. Waardoor een directe verbinding wordt gecreëerd. Door de toevoeging van de nieuwe ruimte ontstaat op de 2e verdieping een nieuw balkon die in open verbinding met de serre staat.