‘Oude glorie herleeft’
Architectuur, architecture, interieur, interieurarchitectuur, interior, interiorarchitecture, design, verbouw, herbestemming, groen, c2c, renovatie, nieuwbouw, exterieur, duurzaam, revit, vormgeving, ontwerp, woning, kantoor, boerderij, uitbouw, tuin, meubels, styling, architect,
143
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-143,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

‘Oude glorie herleeft’

Renovatie van een boerderij uit begin 1900
Renovatie boerderij

Harreveld | 2016-2017 | 370 m2

Over dit project

Een boerderij van ruim 100 jaar oud ligt prachtig gelegen in het Achterhoekse landschap. Deze historische boerderij valt onder de zogenoemde hallenhuisgroep en beschikte over de typische indelingen en elementen. Helaas had deze de tand des tijds niet zo goed doorstaan. Door diverse verbouwingen in de afgelopen eeuw en achterstallig onderhoud was de boerderij in slechte staat.

 

De nieuwe bewoners keken hier gelukkig doorheen en zagen de potentie die het gebouw in zich had. Voor hun heeft studio thijs bongers een ontwerp gemaakt voor een ruime woon- en werkruimte die voldoet aan de nieuwe eisen. Een aantal karakteristieke elementen zoals de gebinten, opkamer en gevels zijn behouden gebleven en daar waar nodig hersteld. De rest van de boerderij is volledig gesloopt om met een schone lei te beginnen. Er bleef niet veel meer dan een buitengevel overeind staan.

 

De nieuwe indeling is helder en open van structuur en gaat een verbinding aan met de schitterende omgeving. Een grote glaspui markeert de nieuwe entree en geeft daarmee veel licht aan het hart van het gebouw. De oude elementen staan in mooi contrast met de nieuwe structuur.