Categorie
Nieuwbouw, Particulier
Tags
Woning

Villa BR

 

In een oude boomgaard is de ruimte gegeven om drie vijstaande woningen op een natuurlijke wijze in het landschap in te passen. Deze moderne vrijstaande villa is één van de drie woningen.


De boomgaard bevind zich aan de rand van de bebouwde kom, waardoor er aan de achterzijde van het kavel vrij uitzicht is op de omgeving. De indeling van de woning is volledig afgestemd op het ruimtegebruik gedurende de dag. Waarbij daglicht een leidende factor is. Slaapkamers en werkruimte liggen aan de oostzijde waar de zon opkomt. Terwijl de leefruimtes aan de westzijde liggen waardoor er van de middag en avondzon genoten kan worden. 


De woning is opgedeeld in twee delen. De rechterzijde van de woning bestaat uit twee lagen, waarbij het souterrain half verdiept in de grond ligt. Daar zijn een werkruimte, logeerkamer, berging en technische ruimte ondergebracht. Op de begane grond, die op 1,5 meter boven het maaiveld uitsteekt zijn twee slaapkamers en ruime badkamer gesitueerd. Dit deel is wat meer gesloten en uit metselwerk opgetrokken.


Het linker deel van de woning is juist heel transparant uitgevoerd en opgebouwd uit houtskeletbouw. Hier vind je naast de entree de keuken en ruime woonkamer. Vanuit elke positie is weids uitzicht op de groene omgeving door verdiepingshoge glazen puien. 


Het dak steekt hier ruim 1,5 over zodat deze in de zomer het zonlicht buiten de woning houdt. Onder dit overstek zit een rondgang die rond de woning loopt. Aan de achterzijde is het overstek vergroot tot een ruime veranda met vrij uitzicht op de omgeving. 

opdrachtgever  particulier

locatie  Zieuwent

status  in uitvoering

ontwerpjaar 2022

bouwjaar 2023-2024

constructeur  IBtL

aannemer  BKS bouwgroep